Jabłka pod kruszonką 'na szkocki' sposób.
Dzisiaj postanowiłam ‘osłodzić’ sobie i mam nadzieje, że i również wam, życie. Apple crumble to jeden z najbardziej popularnych i najchętniej przygotowywanych
tu deserów. Zawsze sięgam po ten przepis, kiedy mam ochotę na coś słodkiego, a
moje pudełko na ciastka i inne słodkości świeci pustkami.
Jabłka zapiekane pod kruszonką są również znane w naszym kraju, chociaż my chętniej pieczemy ciasto ze śliwkami i kruszonką niż zapiekamy owoce oprószone taką smaczną pierzynką. Tradycyjna kruszonka w Polsce jest wykonywana z niewielkiej ilości składników, ta szkocka jest znacznie urozmaicona i oczywiście musi zawierać jeden obowiązkowy składnik - OAT. To specyficzne deserowe ciasto jest tu też serwowane w odmienny sposób, ale o tym dowiecie się czytając ten post do końca.
Jabłka zapiekane pod kruszonką są również znane w naszym kraju, chociaż my chętniej pieczemy ciasto ze śliwkami i kruszonką niż zapiekamy owoce oprószone taką smaczną pierzynką. Tradycyjna kruszonka w Polsce jest wykonywana z niewielkiej ilości składników, ta szkocka jest znacznie urozmaicona i oczywiście musi zawierać jeden obowiązkowy składnik - OAT. To specyficzne deserowe ciasto jest tu też serwowane w odmienny sposób, ale o tym dowiecie się czytając ten post do końca.